Menu

De beste tipsene til å gro et skikkelig rockeskjegg

Det er få ting som gir et bedre rockeimage enn et langt og velstelt skjegg. Om du ønsker å gro skjegget bør du også passe på å stelle det skikkelig slik at du unngår irritasjonsmomenter samtidig som du sikrer et sunt og friskt skjegg.

For mange er det de første ukene og månedene som er de vanskeligste når man skal gro skjegget. I begynnelsen klør det og det nye utseendet kan se ustelt ut. For å få skjegget til å se mest mulig velstelt ut bør du barbere halslinjen og eventuelle andre områder hvor skjeggveksten er mindre tett. Vi anbefaler at du bruker en tradisjonell barberhøvel, barberkost og en mild barbersåpe når du skal barbere deg. Ikke bare er en tradisjonell barberhøvel billigere over tid, men du får en mer presis og tettere barbering med mindre irritasjon selv om det krever en liten investering til å begynne med.

Vask og rens av skjegg

Det er greit å legge til seg gode vaner med vask og rens av skjegg først som sist. Dette blir bare enda viktigere når man begynner å få litt lengde på skjegget. Vårt viktigste tips er at man ikke bruker vanlig sjampo eller såpe i skjegget. Håret på hodet er en helt annen type enn det i skjegget, og som oftest vil en vanlig sjampo tørke ut skjegget og føre til flass og andre hudplager. Bruk en egnet skjeggsjampo sammen med en børste for å rense både hårene og huden under. Børsting av skjegget er også svært viktig for å forme retningen hårene vokser. Etter daglig vask og rens bør man tilføre skjegget fuktighet ved hjelp av en god skjeggolje med naturlige ingredienser. Pass på at du bruker en olje med milde og naturlige ingredienser slik at huden ikke blir irritert. En god skjeggolje kan gjerne være parfymert med velduftende aromaer.

Trimming og forming

Skjegget vokser vanligvis ikke i en retning, og man bør derfor trimme skjegget med en maskin eller saks for å forme skjegget slik at man oppnår det resultatet man ønsker. I begynnelsen kan det være lurt å gå til en barberer for å få hjelp til å lære riktig teknikk samt råd til hvilken form som passer ditt ansikt best.

Etterhvert vil det være daglig behov for å stusse ender og andre deler av skjegget. Dette kan du gjøre med en liten trimmesaks foran speilet før du gjør den daglige vasken.

Det å gro et langt og velstelt skjegg er ikke bare enkelt, og fortvil ikke dersom du ikke får det til. Skjeggvekst er nemlig så godt som kun bestemt av gener, og det er ikke alle som har like gode gener for skjeggvekst.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *