Menu

Lær å spille gitar

Det er aldri for sent å lære seg noe nytt, inkludert noe som kan hjelpe deg å oppfylle rockedrømmen. Mange angrer på at de aldri fikk noen oppfordring til å dyrke musikkinteressen i ung alder, og aldri fikk lære seg å spille noe annet instrument enn blokkfløyte på skolen. Får du fingeren ut og begynner å spille i dag, glemmer du fort denne angeren. Det tar tid å bli flink, men du får mye igjen for det.

Første gitarkjøp

Har du aldri spilt gitar før, så er det greit å skaffe deg en av det billigere slaget i første omgang. I begynnelsen handler alt om å bli god, og det er dumt å sitte igjen med en altfor dyr gitar dersom du skulle bli lei og slutte å spille. Selv om målet er å kunne spille fete gitarsoloer à la Slash, Jimi Hendrix eller Yngwie Malmsteen, er det ikke feil med en billigere kassegitar i første omgang. Akustiske gitarer har tykkere hals, og egner seg best til å få finslipe fingerteknikker med.

Når du har lært deg å håndtere en akustisk gitar, blir det lettere å gå over til el-gitar senere. Som rockeinteressert, er det ofte det du ønsker å spille. Ved innkjøp av en elektrisk gitar trenger du også ekstra utstyr som forsterker, noe som kan bli noe dyrt for en som nettopp har begynt. Å vente med å kjøpe en e-gitar til du har mestret det grunnleggende er en god idé, og noe du tjener på.

Finn motivasjon

Særlig i starten gjelder det å holde motivasjonen oppe. Dette kan være vanskelig før du får dreisen på det, og det er lurt å ta pauser innimellom for å høre på noen inspirerende rockelåter etter din egen smak. Kanskje trenger du også en kjøretur med høy musikk du strømmer fra mobilen. Trenger du en mobilholder til å ha i bil for dette formålet, kan disse fås svært billig. Sett på en spilleliste for rock av typen du finner på Spotify, eller lag din egen. Av og til er det dette som skal til for ikke å gi opp gitarspillingen i den tunge førstefasen.

Når du begynner å bli god, åpner det seg mange dører. Kanskje kan du bli med i et band, eller starte ditt eget. Å komponere egne låter er heller ikke så vanskelig hvis du besitter noe kreativitet. Enten du når drømmen om å stå på en stor scene sammen med et band og leve ut rockedrømmen eller ei, har du som dyktig gitarist fått en fritidssyssel du kan ha med deg resten av livet. I tillegg kan det meste læres på nett i disse dager, og tabulaturer til alle mulige låter kan enkelt lastes ned. Du kan også lære låter gjennom videoklipp på for eksempel YouTube.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *