Menu

Bygg ditt eget studio

 

Er du like glad i rock som oss, har du sikkert lekt med tanken av å bygge deg et eget studio. Kanskje spiller du noen instrumenter, eller har venner som gjør det? Kanskje vil et studio bli din vei til økonomisk frihet? Kanskje vil du gjøre hobbyen til noe mer enn akkurat dette? Det er ikke så vanskelig å bygge et hjemmestudio som du tror, det viktigste er at du har plass. For et studio trenger nemlig en god del plass, om du vil gjøre det ordentlig. Først og fremst må du merke av en viss del av et rom for deretter å skjerme det av helt og holdent. Rommet må være lydtett for å ikke forstyrre lyden av innspillingen. Her har du noen gode tips;


Bruk eggekartonger

iStock_000039771168_SmallFor å isolere lyden i et rom, kan du bruke eggekartonger på veggene. Ja, de vanlige kartongene av papp. Lim dem fast til hverandre og fest dem på veggen – de sluker nemlig lyd, altså blir ekkoet i rommet borte. Dette gjør det mye enklere å ta opp god lyd fra mikrofonen.

Kjøp gulvfliser

Avhengig av hvilket rom i huset du bruker til studio, kan det være lurt å kjøpe seg noen flotte fliser. Fliser vil også hjelpe med å fjerne ekkoet, dette kalles for akustikk. Akustikken i rommet er nemlig utrolig viktig når du vil spille inn lyd, og gode gulvfliser kan hjelpe deg med akkurat dette hvis eggekartongene ikke er nok. Spør etter passende fliser på butikken, så vil de straks forstå hva du mener etter kun noen ord.

God mikser er nødvendig

Så kommer den dyreste delen av det å skape et studio i hjemmet. Kjøpe mikser. Her blir du nesten nødt til å oppsøke en ekspert og spørre etter råd, for folka på butikken vil prøve å selge deg det dyreste utstyret de har. Dyrt betyr ikke alltid bra når det er snakk om musikk. En god mikser vil være enkel i bruk og passe deg perfekt. Den trenger ikke koste skjorta, men blir garantert det dyreste utstyret du har i studioet.

Inviter venner

Når studioet er klart, er det bare å invitere venner på besøk og skrive inn den aller første låten. Derfra er veien tydelig. Enten tar du kontakt med et plateselskap for å vise hva du har skapt, eller så legger du ut sangene selv på internett og lar folk høre på dem. Mange artister har oppnådd høy status etter å ha startet beskjedent på nettet.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *