Menu

Rocken lever

 

Rock er ikke død. Den kommer aldri til å dø, akkurat som andre historiske musikksjangere. Klassisk musikk har blitt produsert i flere hundre år, og det samme vil gjelde rocken. Selv om store band som Led Zeppelin og Deep Purple har lagt instrumentene på hylla, vil andre, minst like gode band dukke opp med tiden. Ja, kanskje rock ikke har like mange millioner fans verden rundt som den hadde en gang i tiden, men sjangeren lever fortsatt i beste velgående. Tusenvis av rockebarer eksisterer og åpner dørene sine hver dag. Flere titalls spesialiserte musikkstudioer fokuserer kun på rockeartister. Rockekonserter avholdes daglig, og det er alltid fullt hus når et godt band er på scenen.

Rockens historie

Rockemusikk oppstod i USA på 40-tallet, og regnes til å være en blanding av flere ulike sjangere – blues, jazz, gospel, boogie-woogie og country har alle gjort sitt for å skape det vi i dag kjenner som rock. Siden dess har rockemusikken opplevd både oppturer og nedturer, men millioner av mennesker hører på sjangeren hver bidige dag, og fanbasen vil neppe bli mindre i årene som kommer. Storhetstiden til rockemusikken kom på 50-tallet og varte frem til slutten av 70-tallet, når Elvis Presley, The Rolling Stones, The Who, Beatles, Jimi Hendrix, The Doors, Frank Zappa, Pink Floyd, Fleetwood Mac og mange andre var aktive. Senere kom moderne rock på banen, med blant andre Nirvana og senere Linkin Park.

iStock_000069991009_SmallRockere er utrolig begavede musikere

Det spesielle med rock er at et band må bestå av flere musikalsk begavede mennesker som alle er eksperter på å spille på et visst instrument. Rockband skriver sine egne sanger, finner opp egne rytmer og melodier, og gjør ofte alt bakgrunnsarbeid på egen hånd. Til stor forskjell fra moderne popartister som kun kommer innom studioet for å synge inn låter noen andre har skrevet, for deretter å håve inn penger fra prosenter deres managere gir dem etter solgte plater. Selv om Elvis Presley kalles for Rockens Konge, er de fleste rockefrelste mennesker enige i at Led Zeppelin er et av de beste rockebandene gjennom tidene. Utallige hyllester til Robert Plant, Jimmy Page og de andre medlemmene i gruppen har bekreftet det rockeelskere har visst i alle år – Led Zeppelin er unike, og deres musikk banet vei for en hel generasjon av fantastisk rockemusikk.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *