Menu

De beste rockesangene som barn også vil sette pris på

Little girl listening to music in the family kitchen. Her parents are looking and smiling at her, while her brother plays with his toys on the floor.

Barn liker morsomme sanger, gjerne noe med litt fart og rytme. Slik sett kan rock være perfekt musikk for barn. Velg gjerne sanger med norsk tekst til de minste, slik at de kan synge med.
Populære norske rockesanger
Kjente norske rockesanger som barn ofte liker er blant annet sangene til DDE og DumDum Boys. Sangen Splitter Pine har fått mange barn til å hoppe og danse. Og DDEs klassiker Rai Rai er også populær blant de minste. Vazelina Bilopphøggers spiller rockabilly musikk, og har både morsomme tekster og herlige melodier som de minste elsker.
Rock for barn
Selv om barn fint kan lytte til voksen rockemusikk, er det heldigvis også noen som lager rock spesielt for barn. Blant dem finner vi det norske bandet Plopp. MGP Jr. er også en fin mulighet til å høre rockemusikk og andre typer musikk som er laget av barn, for barn. Rock er musikk som oppfordrer til dans og sang, og det holder barna aktive. De kan løpe rundt, hoppe opp og ned fra barnemøbler, og herme etter oppførselen til sine favorittmusikere. Er de skikkelig gira, vil de kanskje begynne å spille eller synge selv, og da bør du oppmuntre dem til det.
Språkopplæring
Når barna blir litt eldre, er sanger en fin måte å lære språk på. Engelskspråklige rockesanger kan brukes til å utvide ordforrådet, og dersom barna lærer andre språk, finnes det en mengde rockemusikk fra ulike land som de kan høre på. Vær litt oppmerksom på hvilke sanger barna lærer språk til, for det er en del rockesanger som inneholder ord du kanskje ikke vil at barna skal lære seg. Noen tekster kan også være voldelige eller krenkende. Da gjelder det å forklare barna at dette ikke er akseptabelt. Voldelige tekster kan til og med være skadelige for barna.
Klassisk rockemusikk
Mange barn kommer sikkert til å elske glamrock og gamle videoer fra 1970- og 1980-tallet, da rockemusikerne hadde ville klær og morsomme videoer. Her er det bare å hente fram de gamle albumene dine, og finne gamle videoer på nettet.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *