Menu

Glad i konserter?

I en tid hvor strømmetjenester har tatt over for fysiske formater, selv om LP-en lever godt i et lite nisjemarked, så står konsertene like sterkt som noen gang. Hvis ikke sterkere. Det er noe helt egent ved å være på konsert med favorittbandet, musikken får en helt annen klang enn på plate.

I Norge er vi heldig som har veldig mange konsertmuligheter, og kanskje spesielt innenfor sjangeren rock. Selv i det mindre byene finnes det levende konsertscener, som får besøk av musikere fra inn- og utland. For eksempel kommer Green Day til Ålesund, en konsert som garantert kommer til å bli populær i nærområdet og omegn.

Men så er det jo også slik at ikke alle band kommer til Norge, og det kan være nødvendig å reise til utlandet for å få med seg favorittbandet. Problemet med dette, hvis vi ser bort ifra flyskam, er selvsagt det at en slik tur fort kan bli veldig dyr. Da kan kanskje et lite lån fra https://www.centum.no være et godt alternativ for å få råd til turen. Du bør likevel ikke låne mer enn du trenger, og heller ikke mer enn hva du er sikker på at du har råd til å betale tilbake.

Alternative måter å se konsert på

Det kan også være et alternativ å se konsertene til favorittbandet ditt på YouTube, da det ligger utallige timer med konserter her. Det er selvsagt ikke det samme som å se bandet live på en scene, men du kan tjene store penger på det – mens du venter på at de skal komme på Norgesbesøk. Noen band vil også live-streame konsertene sine, så det kan være noe å være på utkikk etter – for deg som er kjempefan.

Noen kjempefans lager også coverband med kompisene sine, eller ser et coverband som covrer favorittartistene. Dette er jo ikke det samme som originalen, men kan være morsomt likevel – da melodiene tross alt er de samme.

Selv om du kan se gode konserter på scener over hele landet, er det likevel slik at Oslo har de fleste – og de beste – konsertarenaene. Det er derfor i hovedstaden vår at du har størst sannsynlighet for å se favorittartisten din. Av mindre scener er det Rockefeller, Sentrum Scene og Parkteateret som har de mest spennende konsertprogrammene. Når det gjelder større scener er det muligens Oslo Spektrum og Valle Hovin som byr på de aller beste konsertopplevelsene med de aller største internasjonale navnene. Men også andre scener kan overraske med sine program, så det anbefales at du alltid følger med – slik at du ikke går glipp av favorittbandet om det først skulle komme til Norge. For ingenting er vel verre enn å ikke få billett hvis yndlingsartisten din spiller i Oslo?

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *