Menu

Musikk kongen Elvis Presley

Mannen som 40 år etter sin død er ubestridt kongen av rock. Ingen bedre enn han. Elvis døde av en overdose narkotika i 1977. Tiden 1956-1959 regnes som gjeveste gullalder for rock. Hans hjem i Graceland ((Tennessee) mottar mer enn en halv million besøk hvert år.

Elvis Aaron Presley

Elvis er født i 1935 i Tupelo, Mississippi. Han var rimelig tilknyttet moren, og var i opplæring for å bli elektriker. Han var begavet i musikk, og som 10 åring ble han andremann i en talentkonkurranse hvor han fremførte sangen «Old Shep». Han var oppmerksom radiolytter, og ble inspirert av rhythm & blues, i tillegg til country og gospel musikk. Mens han jobbet så han et skilt som reklamerte $4 for å lage en prøveplate. Plata hans inneholdt de to låtene «My Happiness» og «That’s When Your Heartaches Begin». Han ble ofte portrettert som «Den hvite mannen med den svarte stemmen.»

Rockemusikk og filmer

Han hadde suksess med Sun Studio, platekompaniet, og gav ut musikk som «Blue moon of Kentucky». Musikken her viste at han hadde funnet ingrediensen for suksess. Elvis hadde «country-fisert» en blueslåt og «blues-fisert» en bluegrass låt. Opptakene har legende kaliber for iderikdom og ny skaperevne som musikken bærer preg av. I Sun perioden fra 1954 til 1955 gav han ut fem singler. Hans siste «I forgot to remember to forget» klatret til topps 1956 på USAs country-liste. Rollen som Elvis i biografilmen av Luhrmann, om Presleys liv og musikk spilles av talentet og kommer på lerretet i 2021.

Presleys musikk og filmer

Mens alle tiders musikk av Elvis Presley lyttes til vil et deksel iphone 11 pro holde mobilen trygg. Deksler som er vannavstøtende er godt å ha på løpeturen når det er vått, og du trenger din ledsager, musikken, for topp løpetur. Elvis herjet hitlistene med den ene vinnerlåten etter den andre. Musikklåter som  «Heartbreak Hotel», «Blue Suede Shoes», «I Want You I Need you I Love You», «Hound Dog», «Don’t Be Cruel», «Love Me Tender», og mer av hans musikk nådde toppen.  Han møtte Priscilla Beaulieu da han var på militærtjeneste i Tyskland. Han giftet seg med henne i 1967. Årene fremover er preget av musikk som tok folk med storm. Han spilte i mer enn 30 filmer, med blandet respons. Filmene Viva Las Vegas og Blue Hawaii var hans største kassasuksesser i Norge og USA.

Men tusener savner hans musikk og besøker hvert år.

Mye av musikken han laget med sitt eneste barn, Lisa Marie Presley, har idag blitt gitt ut. Vakker musikk av de to sammen, og som vi tidligere ikke har hørt.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *